2011-07-31 skolavslutn, Sälen, Schweiz 389

Vi vill trivas och må bra när vi är på semester och det tror vi att den som hyr ett hus också vill. Hos oss finns inga möbler som har blivit över någon annanstans utan vi har försökt skapa genuina miljöer som man trivs i. Våra två hus är ganska olika varandra men har båda personlig karaktär och är skapade med en gårdskänsla för att skapa en trivsam boendemiljö.

The lodge

"The lodge" är ett gediget timmerhus med grästak i vildmarksstil inspirerat av amerikansk lodge med lokala naturmaterial, ekologiskt tänkande och modern komfort i en vacker gårdsmiljö. De stora energiglasfönstrena ger en nära kontakt med naturen när du sitter framför täljsstenskaminen med en bra bok. Invändigt är det genomgående klätt med vildmarkspanel, skiffergolv av lokal röd sten från Mångsbodarna och egentillverkade möbler i rustik vildmarksstil. Standarden är hög med modern komfort och du njuter av kolsyrat iskallt fjällvatten direkt i kran.  Från den stora överbyggda altanen i söderläge kan man titta ut över en vacker tomt med separat bastu och "raclettestuga" med skogen alldeles utanför.

Dalastugan

Dalastugan är ett traditionellt timmerpanelhus inrett i genuin dalastil och en gärdesinhägnad gård med timrad mysig gäststuga och vedeldad badtunna. Invändigt är det mycket mysigt inrett med dalahästar, kurbits och jobstryck på väggarna. Huset har en stor storstuga med kamin och högt i tak med ett avskilt kök. Huset är lite större än lodgehuset med fler sovrum och sovplatser men saknar disk- och tvättmaskin. Bastu finns bekvämt i huset och ett par steg från altanen går det att avnjuta ett härligt hett bad under bar himmel året om. Vårt eget skidspår och bärskogar är alldeles runt knuten och en kort promenad bort finns vår fjällsjö och tennisbanor.

Undrar du något?

För hyresförfrågan gå till Intresserad att hyra?