2011-07-31 skolavslutn, Sälen, Schweiz 389

Dalastugan

Dalastugan är ett traditionellt timmerpanelhus inrett i genuin dalastil med en gärdesinhägnad gård med en timrad mysig gäststuga och vedeldad badtunna. Invändigt är det mycket mysigt inrett med dalahästar, kurbits och jobstryck på väggarna. Huset har en stor storstuga med kamin och högt i tak med ett avskilt kök. Huset är lite större än lodgehuset med fler sovrum och sovplatser men saknar disk- och tvättmaskin. I det nyrenoverade badrummet finns en bastu bekvämt inne i huset. Ett par steg från altanen går det att avnjuta ett härligt hett bad under bar himmel året om. Vårt eget skidspår och bärskogar är alldeles runt knuten och en kort promenad bort finns vår fjällsjö och tennisbanor.

loading...

Dalastugan har en stor storstuga med kamin och två sovrum på nedre botten, ett lite större med dubbelsäng samt ett mindre sovrum med våningssäng och en minisoffa som kan göras om till spjälsäng. Det finns även ett litet sovloft med en säng och en fåtölj som går att bädda ut till säng. Till loftet är en stege, vilken går att "hänga in" så små barn inte kan klättra upp. Badrummet är modernt och snyggt inrett med sten från Wasasten (renoverat sommaren 2012) och här finns även en inomhusbastu. I hallen finns ett torkskåp. I storstugan finns TV med brett kanalutbud. På loftet finns en VHS-video med barnfilmer. Det avskilda köket har normal köksinredning samt mikro (ej diskmaskin). Antalet bäddplatser är 5 + 3 (bäddsoffa + bäddfåtölj) varav en ordinarie sängplats på loftet som nås via stege.

En härlig vedeldad badtunna finns i anslutning till altanen vilken också kan hyras till för 500 kr per vecka.

Vid fint väder finns möjlighet till friluftsgrillning vid slogboden på tomten eller på altanen. 

För internet behöver ni mobilt bredband. Täckningen är inte bra men 3, Telenor eller Tele2 fungerar ok, Telia fungerar mindre bra.

På tomten finns även en mysig timmerstuga med bäddsoffa där 1-2 personer kan bo vilken man kan hyra till för 500 kr per vecka vid behov.