2011-07-31 skolavslutn, Sälen, Schweiz 389

The Lodge

The "lodge" är ett gediget timmerhus med grästak i vildmarksstil inspirerat av amerikansk lodge med lokala naturmaterial, ekologiskt tänkande och modern komfort i en vacker gårdsmiljö. De stora energiglasfönstrena ger en nära kontakt med naturen när du sitter framför täljsstenskaminen med en bra bok. Invändigt är det genomgående klätt med vildmarkspanel, skiffergolv av lokal röd sten från Mångsbodarna och egentillverkade möbler i rustik vildmarksstil. Trots den rustika vildmarksmiljän är standarden hög med modern komfort. Från den stora överbyggda altanen i söderläge kan man titta ut över en vacker tomt med separat bastu och "raclettestuga" med skogen alldeles utanför.

loading...

The lodge har en mycket härlig storstuga med högt i tak med täljstenskamin, skiffergolv av röd sten från Mångsbodarna med golvvärme och stora isolerade fönsterytor som ger en nära kontakt med naturen utanför. I storstugan finns ett modernt kök med häll, ugn i midjehöjd, espressomaskin, diskmaskin, inbyggd kyl/frys, citruspress  tekokare och det iskalla fjällvattnet från egen källa får du kolsyrat direkt i kran.

Badrummet är exklusivt SPA-inspirerat med skiffergolv, exklusiv duschkamin, inredning i svart och med alla bekvämligheter i form av tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

På nedre botten finns också ett underbart sovrum med en stor härlig dubbelsäng i lodgestil.

På loftet finns en mysig tv-hörna med tillgång till stort kanalutbud samt PS3. Här finns även plats för ungdomarna med två sängar, en bäddfåtölj eller en bäddsoffa. Loftet nås via en smidig trappa. Antalet bäddplatser är 4 + 3 men rekommenderat antal gäster för en hel vecka är 2 vuxna och 2 ungdomar. Kortare tid går det bra att vara flera.

Utanför finns en stor härlig överbyggd altan i skyddat söderläge med 5 härliga Aidarondackstolar där du kan njuta av solen och naturen på ullpläd under en fleecefilt eller inta en måltid. På den härligt inredda tomten finns en separat timmerbastu med en liten altan, en "raclette" eller våffelstuga, en uteplats för soliga dagar samt ett förråd. Naturen och skogen ligger alldeles utanför. Tomten har goda parkeringsmöjligheter för 1-3 bilar. Möjlighet till grillning finns givetvis.

Med tanke på husets karaktär med rufft stengolv, brant trappa till loft och rustika möbler kanske inte de allra yngsta barnen trivs allra bäst i detta hus. Dalastugan är kanske bättre för de yngsta barnen. Loftet har lågt i tak på sidorna.

För internet behöver ni mobilt bredband. Täckningen är inte inte bra men 3, Telenor eller Tele2 fungerar ok. Telia fungerar ibland inte alls vintertid.

Njut av bastubad såväl sommar som vinter. I detta hus ligger bastun separat i ett mysigt timmerhus ett par steg från altanen på den mysigt planerade tomten. Bastun är inte vedeldad utan sätts enkelt igång någon halvtimma innan det är dags för bastubad.